Loge fyldte 100 år: Donerer 100.000 kroner til foreninger

I anledning af 100-års jubilæum donerede Terra Nova-logen blandt andet penge til hospitalsklovnene

Der var jubilæumsfest på programmet i Varna Palæet, da Terra Nova-logen kunne lørdag fejre 100 år.

Der var indbudt til festdag ved Varna Palæet i Aarhus lørdag, hvor der blev fejret 100 års fødselsdag. I alt 72 gæster var inviteret til fejringen af Terra Nova-logen.

- I dag har vi fejret Terra Novas 100 års fødselsdag. Vi startede i 1918. Dengang hed det Rebekka-loge, siger storrepræsentant i Søsterloge nr. 7 Terra Nova, Vibeke Horup Andersen. 

Dagen blev fejret med blandt andet taler, sang, musik og donationer.

I anledningen af logens fødselsdagsfejring blev der også doneret i alt 100.000 kroner fordelt på fire foreninger.

- Vi donerer penge, som vi får ind fra forskellige formål. Vi har lotterier og sådan noget, og så samler vi ind og deler ud, når vi har noget at donere ud af, siger Vibeke Horup Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Veteranhjemmet i Brabrand, Børn, Unge & Sorg, Sindslidendes Vilkår og Danske Hospitalsklovne fik alle donationer af logen, og det var penge, der i den grad kunne bruges.  

- De skal gå til at skulle hjælpe os i det arbejde, vi har lavet på Aarhus Universitetshospital i Skejby, lød det fra de to hospitalsklovne, der var mødt op for at modtage donationen på 25.000 kroner. 

00:49

VIDEO: Det var et par glade hospitalsklovne, der modtog deres donation. De havde også kreative forslag til, hvordan pengene skulle bruges.

Luk video

- Vi håber at blive mange flere

Den aarhusianske loge har i øjeblikket 27 logesøstre. De håber, at flere i fremtiden har lyst til at blive en del af fællesskabet.

- Vi håber, at blive mange flere. Vi har tidligere været mange flere, eftersom vi har været moderloge til syv andre søsterloger her i Jylland, siger Vibeke Horup Andersen.

Læs også Bamsehospital skal gøre børn tryggere ved sygehuset

Logens 27 søstre er i alderen fra 20’erne og helt op til 90 år. Vibeke Horup Andersen mener, at unge kan få meget ud af at være med i logen:

- Vi har det rigtig godt sammen, og det tror jeg, at de unge mennesker har godt af. Der er den der ro og fordybelse, som de får brug for. Det er jo ved at være moderne igen med det der mindfulness.