Lockout truer skoletur

Rejse til Holland i farezonen

Den store verden kalder - men Stjærskolens elever må blive hjemme på grund af lockouten.

Lockouten af lærerne betyder at en 8. klasse på Stjærskolen i Skanderborg Kommune nu risikerer at måtte vinke farvel til en udvekslingsrejse til Holland.

Er din studierejse eller skoletur også truet af lockouten? Send os et tip på redaktion@tv2oj.dk

Det sker, hvis konflikten ikke bringes til standsning inden for denne uge fortæller to af klassens lærere, Anders Andersen og Anders Bundgård.

Elverne skal nemlig efter planen rejse på mandag den 22. april.

- Vi har i 1½ år arbejdet på at etablere udvekslingskontakt med en skole i Zwolle i Holland. Vi har i fælleskab udarbejdet et forløb for udvekslingen under det overordnede tema- ?Energi?. I uge 10 havde vi besøg af 32 elever fra Zwolle, fortæller de to lærere.

Alle muligheder er afsøgt

Nu har skolens rektor i et brev til forældrene forklaret, at turen risikerer at blive aflyst: Der er nemlig ingen vej udenom konflikten for lærerne - uanset hvor gerne de ville tage med - selv i deres fritid.

De penge skolen har opsparet til turen må heller ikke anvendes, på grund af konflikten.

Forældrene må heller ikke overtage, skriver den hollandske skole til inspektøren på Stjærskolen: Det skal nemlig være en skole, der står for arrangementet, kræver de hollandske regler.

Endelig har den hollandske skole ikke mulighed for at flytte aftalen: Det skal være i netop den aftalte uge lyder meldingen. Klassen har ikke tid til at medvirke senere på skoleåret.

- I Holland er der altså 32 elever og 3 lærere der er klar til at modtage vores elever og lærere ? programmet for ugen er på plads ? der er betalt depositum for et par af aktiviteterne, skriver skoleleder Nils Vangkilde til forældrene og fortsætter:

- Her hos os er der 2 lærere og 25 elever samt en far, der skal køre den bestilte bus, klar til at tage af sted, men lige meget hjælper det, hvis ikke lockouten er ophævet inden mandag den 22. april,

Lærer og elever i Holland, Anders og Anders i Danmark og alle vi andre håber lige til det sidste, at vi kan undgå en aflysning.