Lockout rammer motionsløb

Lærere plejer at tage sig af tilmeldinger

På lørdag er det 23. gang, at Doktorparkløbet i Randers skydes i gang. Men deltagertallet til det traditionsrige børneløb bliver med stor sandsynlighed en del lavere end de seneste år.

Normalt ville eleverne få information om løbet i skolen, men det har ikke været muligt i år. Derfor er der ifølge Randers Amtsavis markant færre tilmeldte på nuværende tidspunkt.

- På grund af lærernes lockout er der stor risiko for, at der ikke kommer så mange børn til løbet, da lærerne på skolerne plejer at gøre et stort stykke arbejde i at motivere og tilmelde, siger Carlo Regnarsson Mains, der arrangere løbet for Randers Freja Atletik.

Løbet bliver gennemført

Carlo Regnarsson Mains vil gerne slå fast, at selvom deltagertallet bliver lavere, skal løbet nok blive til noget.

- Jeg er blevet spurgt, om vi overhovedet gennemfører det, og det gør vi selvfølgelig. De frivillige fra Randers Freja er på plads. Lige omkring nummerudlevering, hvor jeg normalt står alene, kommer manglen på lærere til at betyde noget, men vi står fire i år i stedet for én, så det skal nok gå også, siger Carlo Regnarsson Mains.

Han vurderer, at de kommer op på mere end 250 løbere, hvilket vil være cirka halvdelen af sidste års deltagertal.

- Det er helt okay, situationen taget i betragtning. Sidste år havde vi 496 tilmeldt på dagen, og 390 der gennemførte, fortæller han.