Løb giver lange køer

Op til 45 minutters ventetid

1 af 4

Søndag afvikles Nordeuropas største halve ironmanstævne, KMD Ironman Aarhus i Aarhus, Odder og Skanderborgs gader.

Og det giver problemer for trafikanterne.

I Højbjerg ved Aarhus omkring Rosenvangs Allé kan bilkøerne tage op til 45 minutter at komme gennem, så derfor er det en god idé at tage et kig på kortet, inden man sætter sig ind i bilen.

- Vi er selvfølgelig kede af de gener, der måtte være. Det kræver, at folk har lidt tålmodighed, og så er vi kede af, hvis der er nogle, som kommer i klemme, siger Janni Møller Thomsen, der er presseansvarlig for arrangementet.

- Vi har fået nogle henvendelser med hensyn til trafikken, men det er et stort arrangement, så det er svært at undgå. Det er annonceret stort, og det er let at finde oversigtsplaner, så trafikanterne kan kigge på dem inden, at de begiver sig ud, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Ironman-deltagerne skal gennem 1.9 km svømmetur ved Tangkrogen i Aarhus, 21,1 km løbetur i Aarhus midtby - særligt ved Mindeparken, og - ikke mindst - 90 km på cykel rundt i Østjylland.

Her kan du læse mere om, hvordan trafikken påvirkes de forskellige steder og på den måde forhåbentlig undgå at ende i en kø.

Du kan se billeder fra køerne over artiklen.