LO-formand: Giv folk fri

Demonstration mod racisme starter før mange får fri

Når Aarhus i eftermiddag markerer FN's racismedag med et arrangement på Bispetorv er der et lille problem for en stor del af den arbejdende del af befolkningen: De har ikke fået fri endnu, når arrangementet begynder klokken 16.00.

Derfor opfordrer LO Århus til, at virksomhederne giver deres medarbejdere lidt tidligere fri.

- Arbejdsgiverne kunne vise godt sindelag ved at give folk fri et kvarter tidligere, så de har bedre mulighed for at nå ned på Bispetorv og deltage, siger formand for LO Århus, Anders Munk.

Samtlige partier i byrådet står bag dagens manifestation for tolerance og mod ekstremisme. Datoen den 21. marts er valgt, fordi det er FN's Internationale Antiracismedag.

- Vi står fuldt og helt bag budskabet om, at Aarhus er en åben og tolerant by, hvor der skal være plads til alle. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at slutte op om arrangementet på Bispetorv, hvis de har mulighed for det, siger formanden for LO Århus, Anders Munk.

Anders Munk påpeger, at starttidspunktet ligger lidt tidligt i forhold til mange menneskers arbejdstid.

- Borgmester Jacob Bundsgaard har opfordret organisationerne og erhvervslivet til at bakke manifestationen op. Det ville være et fint træk, hvis arbejdgiverne ville give de ansatte lidt tidligere fri, så de kan deltage, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Med arrangementer to år i træk begynder det at ligne en tradition for, at vi i Aarhus gør noget ekstra ud af FN's Antiracismedag. Det kunne være fint, hvis vi også i årene fremover kunne skabe bred opbakning til en markering, siger Anders Munk.

Fakta: FN's Antiracismedag:

· 21. marts 1960 åbnede sydafrikansk politi ild mod fredelige demonstranter i Sharpeville ved Johannesburg.

· Politiets kugler dræbte 69 mennesker.

· Massakren blev et symbol på apartheidstyrets overgreb mod det sorte befolkningsflertal.

· Derfor valgte FN datoen 21. marts som International Antiracismedag, da Generalforsamlingen i 1966 vedtog Resolution nummer 2142 om "Eliminering af alle former for racediskrimination".

Kilde: LO Århus