Livsglad lørdag på vej

By støtter handicapfestival

På lørdag er der for første gang direkte støtte fra Skanderborg til byens handicapfestival, Sølund Musik-festival.

Det er cityforeningen, som har arrangeret en støtte-lørdag i byen, Livsglad Lørdag, hvor byens handlende sætter slagtilbud til salg, og hvor man samtidig via sit køb støtter festivalen med et beløb. Derudover er der forskellige støtte-happenings, blandt andet amerikansk lotteri med byrødderne.

- Det betyder en masse hjertevarme, der er en hel by, som har tænkt tanker og som støtter os, siger festivalleder, Lasse Mortensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Billetsalg næsten i hus

De seneste tre år har Sølundfestivalen for alvor kunnet mærke, at kommunerne landet over har svunget sparekniven på blandt andet handicapområdet.

- Det er jo desværre sådan i dag, at mange handicappede ikke længere som andre mennesker kan tage til festival eller fodbold, for de har ikke længere råd til en ledsager en hel weekend, og så er det langt at køre fra Falster til Skanderborg for en enkelt lørdag.

Festivalen har haft udsolgt gennem mange år længe før åbningsdagen. I år der solgt 12.000 af 16.000 mulige.

- Vi regner ikke med at få udsolgt heller ikke i år. Så vi har budgetteret med at kunne sælge 12.500 billetter, så vi er næsten i hus, siger Lasse Mortensen.

På støtte- og sponsorstien

Som mange andre har festivalledelsen derfor været nødt til at søge andre veje. Der er oprettet sms-støtte, festivalen har søgt støtte hos handicapforeninger og fagforeninger, og det har hjulpet den trængte økonomi.

- Og sågar er jeg blevet kontaktet af en automobilforhandler fra Horsens, som gav os frit lån af biler samt en check på 100.000 kroner. Den slags mennesker møder man altså også, siger Lasse Mortensen.

Sølundfestivalen foregår i år 11-13. juni. Livsglad lørdag i Skanderborg finder sted på lørdag fra klokken 11.00.