Livreddere til optagelses-prøve: De vil gerne gøre en forskel

93 personer kæmper om 60 pladser i løbet af de næste par uger, når Trygfonden holder optagelsesprøver for ansøgerne til jobbet som livreddere

Søndag afholdt Trygfonden Kystlivredning optagelsesprøve i Aarhus. Her skulle der findes livreddere til den kommende sæson.

Det er nok de færreste, der i januar tænker ret meget på sol, sommer og strandture. Men det er allerede der, hvor tankerne er for 93 ansøgere til arbejdet som livreddere.

Det er Trygfonden Kystlivredning, der i denne weekend afholder optagelsesprøver i Aarhus, som består af både teoretiske og fysiske udfordringer, der skal afgøre, hvem der til sommer får lov at passe på de østjyske strandgæster. 

Læs også Badesæsonen er slut: Livreddere havde intet at lave

- For at blive kystlivredder ved Trygfonden Kystlivredning skal man selvfølgelig have sine fysiske færdigheder på plads, som vi tester her i dag, derudover har vi også en personlig samtale, hvor vi taler med personen og finder ud af, hvad det er for en person, vi har bag præstationen i selve bassinet, siger kursusleder Anders Elbeck.

For at blive kystlivredder ved Trygfonden Kystlivredning skal man selvfølgelig have sine fysiske færdigheder på plads, som vi tester her i dag, derudover har vi også en personlig samtale.

kursusleder ved Trygfonden Kyslivredning, Anders Elbeck.

I Aarhus var 35 ansøgere til optagelsesprøve. I alt skal Trygfonden Kystlivredning have 93 ansøgere til optagelsesprøve i løbet af de næste par uger. 

Håbefulde ansøgere

I denne weekend blev der afholdt optagelsesprøve på Idrætshøjskolen i Aarhus. Her var 35 personer mødt op for at kæmpe om jobbet som livredder hos Trygfonden Kystlivredning.

Ansøgerne skulle blandt andet vise deres færdigheder i svømning, bjærgning af en dukke og evnerne til at kunne komme op i en livredderbåd. Tobias Gjerløff var en af de ansøgere, som søndag var til optagelsesprøve.

- Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi har et dejligt miljø på vores strande og havnebade. Derudover har jeg hørt, at det skulle være et fedt sammenhold, man har med dem, man sidder i tårnet med, og dem man render rundt derude sammen med, siger Tobias Gjerløff, studerende og livredder, og fortsætter:

- Jeg tænker, at jeg har en okay chance. Jeg er livredder, og derudover har jeg en fortid som elitesvømmer, så jeg tænker, at det burde være muligt i hvert fald at klare sig igennem de her svømmetest, og så forhåbentlig også komme igennem førstehjælpsdelen. 

Tobias Gjerløff håber på, at bestå optagelsesprøven og få jobbet som livredder hos Trygfonden.

Vil gøre en forskel

Det er ikke altid, at det danske sommervejr får folk til at fylde de østjyske strande. Så hvad er det, der gør, at man alligevel har lyst til jobbet som livredder i Danmark?

- Det vi hører meget, er at man gerne vil gøre en forskel, det kan lyde som en kliché, men der er mange aspekter i livredderjobbet, og det her med, at man kommer ud, og man kan have kontakten til andre mennesker og gør en forskel for det individ, eller at man gerne vil gøre en forskel for sig selv, at man gerne vil ud og opleve noget og gøre noget selv, siger Anders Elbeck. 

2017 var lidt blandet rent vejrmæssigt, og det kunne livredderne mærke. Se mere herunder: 

00:23 Luk video