Livreddere på plads

Er klar til den nye badesæson

00:55

1 af 2

I dag mandag åbner kystlivredderne livreddertårnet i Østjylland på Den Permanente i Aarhus, Saksild Strand, Moesgaard Strand samt Grenaa Strand.

I alt åbnes livreddertårnene på 35 strande og havnebade i Danmark, fortæller René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden:

- Sidste sommer var vejret svingende, men vi havde en periode med rigtig godt vejr, og det betød, at livredderne havde travlt. Livredderne gennemførte 36.214 indsatser, som bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Samtidig er der meget forebyggende arbejde, hvor livredderne giver strandgæsterne råd om vand- og vejrforhold, og på den måde er de med til at forhindre ulykker i at opstå, udtaler han i en pressemeddelelse.

24 i livsfare

Ifølge Rene Højer var der sidste år ud det samlede antal indsatser 24 aktioner, hvor personer har været i livsfare.

Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, opfordrer til, at man tænker på sin egen og andres sikkerhed, når man begiver sig af sted mod stranden.

- Vi håber naturligvis på en sommer med godt vejr, så danskere og turister kan nyde vores mange gode strande. Jeg vil opfordre alle til at vælge en strand med livreddere, for de er trænet i at komme badegæster til undsætning, hvis nogen kommer i vanskeligheder i vandet. En anden ting, der ikke kan siges ofte nok, er, at forældre aldrig må slippe børnene ude af syne, når de er på stranden, siger han.

Livredderne vil være til stede på strandene hver dag fra kl. 11-19 indtil den 17. august.