Livredder-drøm trods vinterkulde

27 aspiranter var mødt frem til Trygfondens livredderuddannelse på Idrætshøjskolen Aarhus

01:22

1 af 2

Selvom sommeren lige nu synes langt væk, så drømmer håbefulde livredder-aspiranter allerede om sand, strand og et sommerjob som livredder.

Derfor var 27 aspiranter mødt op på Idrætshøjskolen Aarhus for at kæmpe om en af de eftertragtede pladser ved Trygfondens internationalt certificerede livredderuddannelse.

- En vigtig del er selvfølgelig fysikken, men det er også vigtigt med en person, der kan holde hovedet koldt, og en person som har lyst til at hjælpe andre og ikke bare sidde der for at se på andre, siger Michael Iwersen, der er uddannelsesleder i Trygfonden Kystlivredning.

Der bliver afholdt prøver i hele landet, og en af de aspiranter, der var mødt frem i Aarhus, indrømmede, at han var nervøs.

- Jeg tænker, at det bliver hårdt, og jeg er lidt nervøs for at komme i vandet. Jeg er meget spændt, også fordi mange af de andre har været eliteidrætssvømmere, siger Sebastian Birk Laursen.

Efter prøverne i svømmehallen skal alle aspiranter til en personlig samtale for at finde ud af, hvem der går videre til næste runde, som er udendørs livredning.

Se hvilke prøvelser, de unge aspiranter skulle igennem, i tv-indslaget ovenfor.