Livinglab hjælper de ældre

Livinglab skal være med til at udvikle velfærdsteknologi til ældre

02:49

1 af 2

Livinglab er et showroom med de nyeste velfærdsteknologier på ældre og handicapområdet.

I living-lab-lejligheden kan sengen rotere, en robot hjælper den ældre med at spise, og der er mulighed for videokonference med sundhedspersonale.

Alle tiltagene skal være med til at gøre hverdagen lettere og gøre den ældre mere selvhjulpen.

Bliver klogere på teknologien

Mandag åbnede Skanderborg Kommune dørene til lejligheden, der er indrettet med teknologien, på Dagmargården for TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Med livinglab kan vi blive klogere på, hvad det er, der virker. Vi kan blive bedre til at yde service, siger Ida Arentsen, der er konsulent for velfærdsteknologi i Skanderborg Kommune.

Fremover vil livinglab være åben for alle, så borgere og andre interesserede også kan komme forbi og afprøve de forskellige teknologier i praksis.

- Det er et velfærdsteknologisk laboratorium, hvor borgere og medarbejdere i Skanderborg Kommune kan komme ind og prøve forskellige teknologier, og de kan være med til at udvikle dem, siger I Arentsen.

Livinglab åbner officielt for offentligheden 23. juni, og derefter vil det være åbent for alle, så borgere og andre interesserede kan komme forbi og afprøve de forskellige teknologier i praksis.

Kom på en rundvisning i lejligheden og få en præsentation af mange af løsningerne i videoen øverst på siden.