Litauere gravede tyvekoster ned

Politiet har anholdt fem litaurere, der står bag flere tyverier. Tyvekosterne var gravet ned i en skov nær Moesgård Strand ved Århus.

Politiet i Århus anholdte i går fem litauiske mænd, der sad og snorksov i en gammel bil i skoven nær Moesgård Strand ved Århus.

Politiet henvendte sig til mændene, og i bilen blev der fundet indbrudsværktøj i form af boltsakse, koben, dunke, hævert til tyveri af benzin, og en spade med frisk jord på.

En hundepatrulje blev hurtigt tilkaldt, og kort tid efter fandt politiet to sorte sække, der var gravet ned i skovbunden tæt på bilen.

I den ene sæk var en større mængde bilradioer, mens den anden sæk var fyldt med tyvekoster fra et indbrud i en lejlighed i Bissensgade i Århus C, der er blevet begået i weekenden.

- Det er en adfærd vi har oplevet mere og mere de sidste tre fire år. De bander, der ikke har baser her i landet, graver tingene ned, siger kriminalinspektør Ole Madsen til TV 2 / ØSTJYLLAND.

De fem mænd er alle i alderen 17-24 år, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Århus. De blev alle varetægtsfængslet i 14 dage.