Listeria fundet i gedebrie

Brie fra østjysk mejeri trækkes tilbage

Foto: Michael Guldbrandt Steffensen

Har du gedeost liggende i køleskabet, så tjek den hellere efter en ekstra gang. Der er nemlig fundet listeria i gedebrie fra Søvind Mejeri A/S ved Horsens.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Efter der blev fundet listeria i et parti af mejeriets oste, har den østjyske virksomhed nu valgt at trække varen tilbage. Har du købt gedebrien, som er blevet solgt i SuperBest, Spar, Min Købmand og Letkøb, anbefales det, at du enten smider osten ud eller leverer den tilbage til butikken, hvor du har købt den.

Gedebriens navn er Kirks Gedebrie, 150 gram. Holdbarhedsdatoen er 05-12-2014.

Fund af listeria i madvarer har fået stor opmærksomhed hen over sommeren, hvor 13 danskere endte med at miste livet, efter de var blevet smittet med listeria-bakterier fra virksomheden Jørn A. Rullepølser.

Listeria giver først og fremmest anledning til alvorlig sygdom hos i forvejen svækkede personer, herunder personer med kroniske sygdomme, ligesom ældre og gravide også kan være sårbare over for bakterien.

Bliver man smittet, er symptomerne ofte influenza-lignende, såsom hovedpine og feber. I mere sjældne tilfælde, som det skete i sommer, kan det forårsage meningitis og blodforgiftning.