Lindberg om pris: En stor anerkendelse

Erindringslejlighed hjælper ældre med demens med at huske

02:59

1 af 2

Henning Lindberg, museumslærer i Den Gamle By i Aarhus, modtog forleden en pris for sit arbejde med museets særlige forløb for ældre ramt af demens.

- Det er en stor anerkendelse, som jeg har dyb respekt for at have modtaget. Jeg er vældig stolt over at have fået den fordi, det betyder, at der er en anerkendelse fra andre lande, siger Henning Lindberg.

Prisen bliver uddelt af Nordisk Centrum for Kulturarvspædagogik, og Henning Lindberg modtog den på museet Jamtli i Östersund i Sverige.

En lejlighed helt som i 1950'erne

Som en del af erindringsformidlingen har Den Gamle By indrettet en 50'er-lejlighed, som skal vække minderne hos de ældre, der er ramt af demens.

Museum hjælper ældre

Erindringsformidlingen på museet har også inspireret museer i blandt andet England og Sverige, hvor konkrete projekter for demensramte nu er i gang, oplyser Den Gamle By.

- Måden at arbejde med erindringsformidling i Den Gamle By er jo en måde, der er blevet eksporteret til en række museer. Så de har givet mig prisen for at være en inspirator for andre museer i Europa, siger Henning Lindberg.

Cirka 1.500 ældre med demens er hvert år forbi Den Gamle By og erindringslejligheden for at forsøge at vække minderne fra ungdommen.

I videoen øverst på siden, der er filmet af Palle Hansen, kan du se mere om Henning Lindberg og erindringslejligheden i Den Gamle By.

Om Henning Lindberg

Født og opvokset i Aarhus 1953. Henning Lindberg er uddannet lærer fra Marselisborg Seminarium og blev senere uddannet dramapædagog. I sin undervisning har Henning Lindberg brugt drama som en væsentlig del af pædagogikken.

Efter som barn at have tilbragt flere somre på Aarhuskolonien i Ahl på Djursland, blev han senere tilknyttet som frivillig medhjælper og medarbejder. I dag er Henning Lindberg ordførende for Ahlfonden, der er organisationen bag Aarhuskolonien.

Interessen for teatret dyrker Henning Lindberg som optrædende, manuskriptforfatter, kostumedesigner og instruktør på Stavtrupscenen.

Siden 2001 har Henning Lindberg været ansat i Den Gamle By som museumslærer og chef for museets aktører i det levende museum. Og fra 2005 har han været projektleder af Erindringsformidlingen.

Efter som barn at have tilbragt flere somre på Aarhuskolonien i Ahl på Djursland, blev han senere tilknyttet som frivillig medhjælper og medarbejder.


I dag er Henning Lindberg ordførende for Ahlfonden, der er organisationen bag Aarhuskolonien.

Kilde: Den Gamle By