Lina dansede sig igennem vanvid

Livet + det løse var med før, under og efter forestillingen, da Lina Wailzer blev professionel danser

02:59

1 af 2

Det kræver mere end blot rytme i kroppen, hvis man vil lykkes som danser, og Lina Wailzer har netop danset sig så godt igennem sin afgangsforestilling, at hun nu kan smykke sig med titlen: Professionel danser.

Afgangsforestillingen var kulminationen på tre et halvt års intens uddannelse, og hun stod selv for koreografi, musik og kostumer til forestillingen på danseteatret Bora Bora, der havde titlen "vanvid".

Trods den lange forberedelses tid, så var der naturligvis nok sommerfugle i maven hos Lina Wailzer op til afgangsforestillingen.

- Man er lidt træt, for vi har kørt meget de sidste par måneder, men jeg kan også mærke, at i dag sker det, og det skal klappe, fortæller 21-årige Lina Wailzer, der kommer fra Kolind på Djursland.

Det betyder meget for hende at lykkes som danser.

- Det betyder mega meget. Det betyder en god afslutning på min uddannelse, det betyder, at den rejse, jeg har været igennem, bliver afsluttet rigtig godt forhåbentligt, og at jeg får lov til at udtrykke noget af det, jeg gerne vil fortælle, siger Lina Wailzer.

Livet + det løse fulgte den unge danserinde før under og efter afgangsforestillingen, der var kulmination på et langt uddannelsesforløb.

Publikum havde sat sig til rette på stolene, da en defekt lysdæmper på scenen skubbede forestillingen 45 minutter, men det slog ikke Lina Wailzer ud. Hun leverede et brag af en forestilling, da de tekniske udfordringer var blevet løst og blev fortjent hyldet.

Du kan se noget af indslaget med Lina Wailzer i ovenstående video.

Du kan se hele udsendelsen af "Livet + det løse" her.