Lille prisstigning på boligen

Små skridt i den rigtige retning på boligmarkedet

Boligpriserne synes ved at stabilisere sig i Østjylland, men stabiliseringen af boligmarkedet er skrøbelig. Sådan lyder vurderingen fra cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

Konklusion kommer i kølvandet på dagens tal fra boligsidens markedsindeks. Tallene viser, at huspriserne er steget med 0,8 procent i oktober i år i forhold til oktober sidste år, mens ejerlejlighederne er steget 1,6 procent.

- Stabiliseringen har været generel over de seneste måneder, men det bliver interessant at se, hvorvidt bedringen på markedet for ejerlejligheder er et første signal om generelt bedre tider for boligmarkedet, siger Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Stabiliseringen af boligmarkedet kan især henføres til de rekordlave renter og de store boligprisfald gennem de senere år. Siden toppen i 2007 er huspriserne slået tilbage med i omegnen af 20 % på landsplan. Det har gjort det markant lettere for førstegangskøberne at få "adgang" til boligmarkedet.

Den største stigning i salgspriserne i det østjyske er i og omkring de større byer.