Lille gåtur - stor selvtillid

Sårbare unge skubber rundt med ældre

Hvis man parrer en flok ældre i kørestol og en gruppe sårbare unge kan der komme noget godt ud af det for alle.

Sådan lyder det fra Horsens Kommune, som har erfaringer med at lade unge køre rundt med plejehjemsbeboere én gang om ugen.

De unge frivillige er tilknyttet ASV Horsens, som er et center for specialundervisning. Her går unge, som har brug for særlig støtte, fordi de ikke kan gennemføre en ungdomsuddannelse på lige vilkår som alle andre.

Hver onsdag er de unge ikke bare i skole, men også ude i virkeligheden, hvor de kører rundt med beboere fra plejehjemmet Ceres Centret.

Ifølge læreren Frank Berthelsen er det nye nye tiltag til glæde for alle:

- Gåturene giver de unge selvtillid. Det er dejligt for dem at føle, at de kan bidrage med en indsats, der giver mening. Det får dem til at ranke ryggen. Vi har flere unge, der nu har fået lyst til at komme i praktik på et plejecenter, siger han i en pressemeddelelse.

Også de ældre er glade for den ugentlige gåtur, lyder det fra læreren:

- Vi har snakket en del om, hvordan man konverserer med ældre, og hvordan man f.eks. taler med en person med demens. Det er hyggeligt at snakke om gamle dage og måske er der nogle ting, man skal man skal minde den ældre om undervejs i samtalen. Og det har givet bonus, siger Frank Berthelsen.