- Lige venstre til Ryanair

Rådmand Thomas Medom (SF) kalder det en lige venstre til Ryanair, at Aarhus Kommune tilslutter sig staten og kommunernes indkøbsaftale

- Når Aarhus Kommune nu kun vil anvende flyselskaber der har ordentlige arbejdsvilkår, er det en lige venstre til Ryanairs forretningsmodel og deres forsøg på at skabe lavere lønninger og længere arbejdsdage for danske lønmodtagere, siger beskæftigelsesrådmand i Aarhus, Thomas Medom (SF).

Aarhus Kommune tilslutter sig SKI-indkøbsaftalen (Staten og Kommunernes Indkøbs Service) på flyrejser efter sager om social dumping blandt flyselskaber.

Se: Aarhus Kommune dropper Ryanair

- Aarhus Kommune skal selvfølgelig ikke medvirke til at fremme ringere arbejdsvilkår og i sidste ende dårligere sikkerhed i flybranchen og derfor er det godt at vi nu også siger nej tak til social dumping i luften, siger Thomas Medom.

SKI-aftalen indeholder en arbejdsklausul, som betyder, at flyselskaberne skal give løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomster eller på overenskomstlignende vilkår.

Det vides ikke, hvor mange der har brugt Ryanair og hvor mange skattekroner, der er blevet brugt på firmaet indtil videre.