Lig kan være savnet århusianer

En norsk fisker fandt mandag eftermiddag et lig i farvandet ved Mandal, hvor seks århusianske mænd forliste i august.

Århusianske Niels Højlund og Søren Thuesen reddede sig i land, da deres båd den 18. august forliste i farvandet udfor Mandal i Norge. Men deres fire kammerater, som var med i båden, har siden ulykken været savnet på trods af de norske myndigheders intense eftersøgningen.

Nu tror norsk politi, at én af de savnede er fundet. En fisker opdagede mandag eftermiddag et lig, der flød i vandet ved Mandal.

- Vi kan ikke udelukke, at dette er en af de savnede danskere, siger operationsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til NRK.

De fire savnedes pårørende er underrettede om fundet og politiets formodning.

- Familierne til de fire var fattede, da vi fortalte, at vi har fundet en død mand, politistationschef i Mandal, Bjarte Gabrielsen til NRK.no.

DNA-prøver af liget skal nu sammenlignes med DNA fra de fire savnedes familier for at fastslå, om der er tale om en af de unge århusianere og i så fald hvem af dem. Det er uvist, hvornår resultaterne af prøverne er klar.

Imens opfordrer norsk politi sejlende til at holde øjnene åbne.

-Vi ønsker, at folk er specielt opmærksomme, når de færdes i vores skærgård. De fleste, der drukner, kommer op til overfladen på et tidspunkt, siger Bjarte Gabrielsen.

Hvis sejlende skulle finde flere lig, er der stor sandsynlighed for, at det er en af de savnede århusianere.

- Mig bekendt er der ikke andre der har druknet langs Sørlandskysten, så det er naturligt at tænke i den retning - men vi tager alle forbehold, siger Bjarte Gabrielsen.