Lidt sløjt raketvejr venter nytårsaften

Der er udsigt til slørede raketter nytårsaften

Skyer vil tage toppen af raketterne på himlen nytårsaften, der bliver en halvvåd og blæsende affære.

Dog kommer de fleste danskere til at skyde nytåret ind i en lidt mildere udgave af den danske vinter, hvor temperaturerne når op til fire grader over frysepunktet.

- Vi skal nok kunne se raketter, måske lidt sløret, men det bliver ikke perfekt raketvejr, og vi får efterhånden også noget nedbør ind. Det starter som slud, men kommer mest som regn, siger vagthavende meteorolog ved DMI Steen Rasmussen.

Nytårsaften bliver en skyet aften med tiltagende vind. Vestjyderne starter aftenen med temperaturer på omkring til tre til fire plusgrader, mens man længere øst på starter med frostvejr, men ud aftenen kommer temperaturerne også der over frysepunktet.

Når nytårsraketterne skal sendes mod himlen, får det meste af landet frisk vind fra vest.

- I Vestjylland og Nordjylland er vi oppe på hård vind eller kuling sidst på aftenen, så man skal sørge for at have en god motor på raketterne for at få dem op, siger Steen Rasmussen.

Det klarer op i løbet af natten over hele landet, men i Nordjylland kan det komme så tidligt på aftenen, at det bliver fint raketvejr allerede ved midnat.

Opklaringen giver til gengæld på ny kulde.

Danskerne vågner op til en klar nytårsdag med nogen sol. Dagtemperaturerne kommer til at ligge omkring to til tre minusgrader, mens der bliver fem til 10 grader under nulpunktet natten til søndag.

Den kortvarige periode med tøvejr nytårsaften og det efterfølgende frostvejr kan give glat føre. Især på fortove, cykelstier og biveje, hvor der ikke så meget salt, lyder det.