Lettisk sejr i Kjellerup

Aleksejs Saramotins fra Team Designa Køkken vandt mandagens gadeløb i Kjellerup foran Michael Rasmussen.

En time plus ti omgange på en 1500 meter lang rute i Kjellerup. Det var menuen for rytterne, som mandag aften deltog i Designa Grand Prix.

Manden der satte den menu til livs hurtigst var lettiske Aleksejs Saramotins fra Team Designa Køkken. Allerede efter få meters kørsel lykkedes det for ham, Thomas Guldhammer (Team Capinordic), Daniel Foder (Team Concordia) og den lokale favorit Chris Anker Sørensen (Team Saxo Bank)) at slå hul ned til feltet.

- Jeg vidste godt, at det var tidligt, men jeg følte, at jeg havde gode ben i dag, så jeg forsøgte et angreb for at se, hvad der skete. Vi fik hurtigt et pænt forspring, og så kom regnen. Det betød også, at rytterne satte farten ned, men alligevel lykkedes det en stærk gruppe at komme op til os, forklarede Aleksejs Saramotins efter løbet.

Cirka halvvejs i løbet kom en gruppe på otte ryttere op til de fire. Det var Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank), Michael Rasmussen (Intet hold endnu), Allan Johansen og Michael Reihs (Team Designa Køkken), Martin Pedersen og Troels Vinther (Team Capinordic), Simon Leberch og Lars Ulrich (Team Concordia).

Kort efter gruppen blev samlet, angreb Aleksejs Saramotins, og det var sidste gang, at de øvrige ryttere så Team Designa Køkken-rytteren den aften - i hvert fald før rytterne skulle på podiet.

Michael Rasmussen rykkede væk fra forfølgergruppen i finalen og kunne dermed tage en andenplads i sit comeback, mens Team Capinordics Troels Vinther tog den sidste plads på podiet i en tæt spurt med bland andre Daniel Foder og den hjemvendte Tour de France-rytter Chris Anker Sørensen.