Lettere for lærere at få job

Ledigheden for nyuddannede er faldet

Det er blevet lettere at få et job som lærer. Det viser tal fra Lærernes A-kasse ifølge DR Østjylland.

De seneste to år er ledigheden faldet med godt 37 procent, og for de nyuddannede er antallet af ledige dimittender faldet med 31 procent blot det seneste år.

Det kan mærkes på uddannelserne og hos de kommende lærere både i Aarhus og Silkeborg.

- Der er en optimistisk stemning i forhold til at søge job og få et job, når man er færdiguddannet som lærer, forklarer Britta Riishede der er uddannelsesleder på læreruddannelsen i Silkeborg.

- Det er tydeligt, at jobsituationen er væsentlig bedre end for blot for et år siden, siger hun.

- Sidste år var vi nødt til at bekymre os om, hvordan vores dimittender kunne få stillinger efter deres eksamen. Silkeborg kommune havde for eksempel et tiltag med mentorforløb, de kunne søge ind i, siger Britta Riishede.

- Her kunne de få et job som lærer, som ikke var et rigtigt lærerjob, men dog trods alt noget, hvor de fik øvet sig på at undervise i folkeskolen, og det er absolut ikke nødvendigt i år, siger hun.

Det kan Lise Hvass, der er studerende på læreruddannelsen i Aarhus bekræfte. Den 17. juni bliver hun færdiguddannet, og jobbet er allerede i hus.

- Vi har set, at dem, der er kommet ud de sidste par år, ikke rigtig har kunnet finde jobs, så jeg havde bestemt ikke regnet med, at jeg ville stå med et job allerede nu. Det er jeg da rigtig glad for, siger hun.

Kilde: DR Østjylland