Lettelse at asylcenter lukker

Naboer tørrer sveden af panden

Lukningen af asylcenteret i Ebeltoft er en stor lettelse for de omkringboende naboer til centret i Søndergade i Ebeltoft.

I april sidste år flyttede omkring 36 asylansøgere ind i en ældre kommunal ejendom i Søndergade, og siden da har der ifølge naboerne været  problemer med både larm og voldsom adfærd fra asylansøgerne. Derfor er naboerne nu godt tilfredse med, at centeret lukker.

- Der har været larm om natten, slagsmål og højtråbende mennesker døgnet rundt. Der var aldrig ro. Det har været et mareridt, så vi er lettede, siger Orla Hansen, der bor overfor centret i Søndergade, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Han understreger, at der gennem den seneste vinter har været stille udenfor, formentlig på grund af kulden.

- Men vi forudså, at larmen ville vende tilbage til foråret, og med den utryghed, som flere naboer har oplevet, så har den her placering i et tæt miljø vist sig helt forkert, siger Orla Hansen.

Dilemma forsvundet

Naboerne har gentagne gange klaget over larm og støj, men indtil nu har Syddjurs Kommune ikke ændret på de aftaler, som den har indgået med Udlændingestyrelsen.

- Vi har i byrådet faktisk forsøgt at holde møder med Udlændingestyrelsen for at se, om vi kunne ændre vilkårene og måske overtale dem til at udvide den anden del af asylcentret i Ebeltoft, ved Mariesminde, så vi kunne løse problemet i Søndergade. Men nu forstår vi så, hvorfor de var tilbageholdende med at træffe os, siger venstre-borgmesteren, Claus Vistoft, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Han er selvfølgelig træt af, at der med lukningen af de to centre i Søndergade og  Mariesminde også forsvinder 20 arbejdspladser.

- Men man kan sige, at vores dilemma i Søndergade er blevet løst på denne måde, og det er jeg tilfreds med, siger Claus Vistoft.

I alt lukker seks centre over hele landet.