Letbane-penge vækker glæde

Århusianske politikere er begejstrede for udsigten til, at et folketingsflertal vil bevilge en halv milliard kroner til letbane-projekt.

Både borgmester Nicolai Wammen (S) og rådmand Peter Thyssen (R) er begejstrede over, at der i Folketinget nu for første gang er ved at tegne sig et flertal for en investering på 500 mio. kroner i en århusiansk letbane.

Banen bliver den største trafikpolitiske investering nogensinde i Danmarks næststørste by. Letbanen er led i det fælles trafikpolitiske udspil, som Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre onsdag præsenterede på Christiansborg. Også Socialdemokraterne ser positivt på ideen.

- Gennem længere tid har vi arbejdet på at skaffe opbakning til en letbane, som vil have umådelig stor positiv betydning for hele den kollektive trafik i Århus-området, siger borgmester Nicolai Wammen.

Også den radikale teknikrådmand, Peter Thyssen, håber nu, at trafiklyset skifter fra rødt til grønt.

- Meldingen fra Det radikale Venstre og Dansk Folkeparti er vigtig. Letbanen er fremtidens kollektive trafiksystem. Nu gælder det om at få det realiseret, siger Peter Thyssen. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14319">Letbane rykker nærmere (23/5-06)</A></STRONG>