Lejligheder slår alle rekorder

Priserne på lejligheder i Aarhus er steget med 8,6 procent på et år

Foto: Colourbox

I maj blev der sat en bemærkelsesværdig rekord på det danske boligmarked. Ifølge ejendomsmæglerkæden Homes prisindeks har lejlighederne Aarhus aldrig været dyrere end nu.

Det samme gør sig desuden gældende i København.

Priserne på ejerlejligheder i København steg 0,5 procent alene i maj. I løbet af det seneste år er priserne steget 8,6 procent.

I hovedstaden er prisstigningerne endnu større.

- Selvom prisstigningen i maj ikke var lige så kraftig i Aarhus som i København, så er priserne på aarhusianske ejerlejligheder også nået op på det højeste niveau nogensinde.

- Prisen på en gennemsnitlig ejerlejligheder på 85 kvadratmeter i Aarhus kostede 2,3 millioner kroner i maj, skriver Home i en pressemeddelelse.

Se: Byggegrunde går som varmt brød

En gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter i København koster nu omkring 2,9 millioner kroner, hvilket er 6,6 procent højere end den seneste top i København, som var i september 2006.

De markant stigende priser især i København er med til at hæve niveauet på landsplan, skriver Home.

Mæglerkædens tal viser, at ejerlejlighedspriserne steg 2,2 procent fra april til maj i år målt som et tremåneders glidende gennemsnit. Lejlighedspriserne på landsplan er dermed steget 16,9 procent over det seneste år.

Det er øget efterspørgsel, der er med til drive priserne i vejret. Salget af lejligheder i Home-kæden i maj ligger næsten 40 procent over samme måned sidste år.