Lejlighed i Den Gamle By har en særlig virkning på demente

Mange ældre demente har været på besøg i Den Gamle By for at se en lejlighed fra halvtredserne

01:34

En lejlighed i Den Gamle By, der ligner noget fra halvtredserne, er blevet særdeles populær blandt ældre demente mennesker.

- Det er jo fordi, at lejligheden her på en eller anden måde giver dem deres identitet tilbage, de har været noget, de har været betydningsfulde for andre mennesker, de har været glade for ting, der er sket i deres liv. Det har de fået genopfrisket her, så for en kort periode bliver deres livskvalitet væsentlig forbedret, siger afdelingsleder ved Den Gamle By Henning Lindberg.

Læs også Flot vejr gav folkevandring til Den Gamle By

Lejligheden har genopfrisket noget hos de demente, og det har gjort, at næsten alle de demente forlod Den Gamle By gladere, end da de kom. 

En af succeshistorierne fra lejligheden omhandler en ældre dame, der ikke havde talt i to år. Da hun besøgte lejligheden, blev en fransk sang spillet, og hun rejste sig så op og sang på fransk.

- Da hun så var færdig, siger medhjælperen, jamen Gerda du sang jo på fransk. Ja, siger hun, det er fordi jeg har været sygplejerske i Frankrig i mange år, fortæller Henning Lindberg. 

Læs også Lektor: Stor forskel på levealder bare i Østjylland

I næste uge tager tre personer fra den gamle by til USA for at fortælle om deres succes med lejligheden.

- Det her er jo en landvinding. Så det er vigtigt, at vi kan eksportere den til andre lande, så der er andre ældre, der er ramt af demens, der kan få glæde af det, siger Henning Lindberg.