Lego-entusiaster holder klodsfest i Aarhus

Den årlig Klodsfest afholdes i år i Aarhus i forbindelse med, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad

Genrefoto. Foto: Felipe Trueba - Scanpix

Lego-entusiaster fra hele landet kommer til Aarhus den sidste weekend i maj, hvor der afholdes Klodsfest 2017.

Det er foreningen Byggepladen, der består af Lego-entusiaster, der afholder eventen, hvor unge og gamle kan komme og beundre bygninger, fly, landskaber, rumskibe og meget andet bygget i legoklodser, ligesom man også selv kan få fingrene i en bunke klodser og bygge sit eget motiv.

Til klodsfesten ventes cirka 100 af foreningen Byggepladens medlemmer at komme for at vise deres lego-værker frem, og der vil være flere kendte af slagsen for aarhusianerne, da flere af byens markante bygninger er lavet i legoklodser. Derudover går en gruppe på seks-otte stykker i denne tid og bygger på en kopi af Den Gamle By - et projekt, der også vises frem til klodsfesten.

Sådan ser model af Den Gamle By ud foreløbigt. Den står helt klar til Klodsfesten 2017. Foto: Klaus Algreen

- I år er Aarhus' bygninger generelt et tema og en del af en konkurrence. Vi har valgt at komme til Aarhus i år, da byen er kulturhovedstad, og i den forbindelse bliver der blandt andet en konkurrence med temaet 'rethink', siger Klaus Algreen, der er formand for Byggepladen.

Læs også 10.000 klodser: Aage har bygget Aarhus Rådhus i lego

I dagene op til weekenden den 27.-28. maj vil foreningens medlemmer opføre deres lego-værker, og i weekenden kan nysgerrige østjyder så komme og se dem og selv forsøge sig som lego-arkitekt eller udveksle erfaringer med andre lego-entusiaster.

For Klaus Algreen, der snart runder de 54 år, er en af de helt store fascinationer ved at bygge med lego det, at han kan skabe ting, der ligner virkelige bygninger, biler eller lignende. 

Læs også Bygger museum i LEGO

- Fascinationen er blandt andet, at man kan modellere rigtig mange forskellige ting. Det er fantastisk med det formsprog og den begrænsning, der er i klodser, at man alligevel kan afbillede ting, så de ligner de rigtige på en prik, siger formanden.

Han har selv en stor samling klodser derhjemme, men præcist hvor mange ved han ikke.

- Samlingen er dog alt for stor, hvis du spørger min kone, siger han.

Klodsfesten finder sted på Godsbanen i det centrale Aarhus. 

04:05

VIDEO: Her kan du møde Aage, der har bygget Aarhus Rådhus i lego. Han har brugt 10.000 klodser og næsten et et halvt år. Video: Palle Hansen

Luk video