Legestativ var ikke godkendt

Legestativet, som tirsdag brød sammen og dræbte en otte-årig dreng, var ikke byggesagsgodkendt. Det kan have haft betydning for bæreevnen.

Legestativet, som tirsdag brød sammen og forårsagede en otteårig skoledrengs død på Sølystskolen i Egå, blev ikke byggesagsgodkendt og fik ikke ibrugtagningstilladelse, da det blev stillet op i 1997.

- Det kan have betydning for, om legestativets bæreevne og ikke mindst træets holdbarhed blev vurderet rigtigt, siger landets førende ekspert på legepladssikkerhed, konsulent Kent Lemming fra Danmarks Teknologiske Institut til DR ØSTJYLLAND.

Kontorchef i bygningsforvaltningen i Århus Kommunes skoleforvaltning, Finn Nathan, erkender, at legepladsen ikke er byggesagsgodkendt, og at der derfor ikke er foretaget en beregning af legestativets holdbarhed.

Finn Nathan ved ikke, hvilken træsort det knækkede legestativ er lavet af, men han mener ikke, det er langtidsholdbart ædeltræ. Ifølge Kent Lemming fra Teknologisk Institut betyder det, at man ikke kunne forvente, at den syv år gamle træstamme ville kunne holde længere end fem år.

Se mere i Nyhederne på TV 2 / ØSTJYLLAND kl. 19.30.