Legepladser får sikkerhedstjek

Overalt i regionen vil kommunerne nu tjekke legepladsers sikkerhed. Det sker efter en dødsulykke i Århus.

TV 2 / ØSTJYLLAND har i dag, lørdag, talt med en række kommuner. Langt de fleste vil fra på mandag gå i gang med at kigge legepladser grundigt efter i sømmene.

Det er frygt for nye ulykker, der har sat kommunernes teknikere i sving. En otte-årig dreng døde i denne uge i Egå efter en ulykke, hvor en rådden træstolpe knækkede.

Også alle legepladser på de århusianske skoler får nu et eksta sikkerhedstjek. Fra mandag bliver de 51 legepladser på skolerne efterset med ekstra kritiske øjne, og bliver der fundet råd, vil legeredskabet straks blive repareret eller fjernet. Kommunens øvrige legepladser vil også blive gået grundigt efter, siger formanden for Udvalget for Tekniske Anliggender, direktør Niels Brøchner (V), Århus Kommune.

- På mandag vil jeg bede om en status på kommunens legepladser - i parker, børnehaver og vuggestuer. Alle legepladser, som ikke er blevet sikkerhedstjekket for nylig, vil få besøg i nærmeste fremtid, siger han.

De første legepladser i Århus blev kontrolleret allerede i går. Det førte til, at fire legepladser øjeblikkeligt blev lukket.

Men stribevis af legepladser over hele landet kan udvikle sig til livsfarlige fælder for børn. Ofte er træet på naturlegepladserne ikke imprægneret, og legepladserne har det særlige problem, at de går til, uden at man kan se det.

Legeredskaberne kan godt se fine ud, fordi barken er intakt, men indenunder kan træet været rådnet væk.  Ifølge konsulent Kent Lemming, der er en af landets førende eksperter i legepladssikkerhed, bør legeredskaber være lavet på sådan en måde og af materialer, der kan klare de danske vejrforhold og heller ikke rådner nede i jorden.