Leg og løb ovenpå motorvej

Silkeborg får en 9.000 kvadratmeter stor park

Foto: Colourbox

Motorvejsbyggeriet i Silkeborg er i fuld færd med at forandre hele byens udseende med nye broer og også veje, der går under jorden.

Når det hele engang er færdig i efteråret 2016, får byens borgere mulighed for at bruge nogle af de mange kvadratmeter vej til andet end bilkørsel.

Silkeborg Kommune har offentliggjort, at byen får en helt ny oplevelsespark, som skal placeres ovenpå motorvejen.

Parken får navnet DisCover Park, som skal antyde parkens placering. Efter planen skal parken nemlig placeres ovenpå et dække over den nedgravede del af motorvejen.

Projektet vil ifølge Silkeborg Kommunes beregninger koste i omegnen af 10 millioner kroner. Kommunen håber at hente halvdelen af pengene gennem fonde:

- Det er mange penge, men det er et spændende projekt, som det også vil være interessant for fonde at medvirke i. Så vi tror på, at vi kommer helt i mål, siger kultur- og fritidschef Freddie Davidsen i en pressemeddelelse.

Hvad DisCover Park kommer til at byde på, ligger endnu ikke fast. Visionen er, at den skal give plads til både leg og motion.

Indtil videre har Silkeborg Kommune afholdt en række borgermøder og efterlyst idéer på Facebook, hvor flere end 100 borgere har meldt sig på banen.

DisCover Park skal gerne være færdig i 2016, lyder det fra kommunen.