Lav rente giver rekordsalg

Ejendomsmæglerne i Østjylland har travlt

01:57

1 af 2

Ejendomsmæglerne oplever kronede dage her i Østjylland.

DanBolig Aarhus City var sidste år den mægler, der solgte aller flest boliger i 2014, og indtil videre har de solgt 50 procent flere boliger i år end samme periode sidste år.

- Det går rigtig godt - det går ligefrem fremragende. Jeg vil sige, at det sidste år til halvandet har været fantastisk. Renten er jo selvfølgelig faldet, og det er kun blevet bedre. Januar i år har været fantastisk - rekordsalg faktisk, siger Line Franck, der er daglig leder i Danbolig Aarhus City, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Realkredit Danmark oplever de den største omlægning af boliglån i Østjylland de sidste 10 år på grund af den lave rekordlave rente i januar.

Det har også skabt travlhed ud over det sædvanlige hos BRFkredit.

- Ikke kun jeg - men resten af organisationen - var simpelthen ude på overarbejdstimer - og rigtig mange af dem, siger Bent Larsen, der er seniorkunderådgiver, BRFkredit Aarhus.

De mange lån går blandt andet til nybyggerier og -istandsættelser, og lysten til at købe er eksploderet.

- Vi oplever simpelthen bare en meget, meget stor efterspørgsel - og det gælder alt lige fra lejligheder fra et-værelses til fem-værelses. Så det er over hele linjen, og det må hænge sammen med den lave rente, siger Line Franck fra Danbolig Aarhus City.

Se mere om betydningen af den lave rente i indslaget øverst på siden.