Laurbjerg Station er ikke sikret

Transportministeriet vil tage stilling i 2013

Trafikstyrelsen vi lave en analyse af mulighederne for at få genåbnet Laurbjerg station. Den forventes at være klar i 2013.

Transportministeriet skriver i et notat, at genåbningen af Laurbjerg Station, som ligger på strækningen mellem Aarhus og Langå, vil koste 56 millioner kroner årligt.

Derfor vil Trafikstyrelsen nu undersøge, om genåbningen kan betale sig.

I en rapport fra 2008 blev passagererpotentialet for Laurbjerg vurderet til at være 89 togrejsende dagligt. For at stationen kan finansiere sig selv kræver det, at 352 passagerer dagligt benytter sig af stationen.

- Åbningen af stationen har en åbenlys fordel lokalt, men har også en række konsekvenser for den øvrige togtrafik i form af blandt andet længere rejsetid for de øvrige passagerer, øgede driftsomkostninger m.m., skriver Transportministeriet i et notat.

Venstre-politikeren Karen Jespersen er rystet over, at beslutningen, om Laurbjerg station bliver genåbnet, først bliver truffet om et år.

- Det er rystende, at vi skal helt frem til midten af 2013, inden ministeren overhovedet vil tage stilling. Jeg kan kun opfordre befolkningen i Favrskov Kommune og lokalpolitikerne til at presse på for en hurtig afgørelse, siger Karen Jespersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis Laurbjerg Station skulle blive genåbnet, vil der på strækningen køre to regionaltog i timen i hver retning.