Lau var luddoven - nu vil han være leder: Man skal ikke give op

Flere og flere unge får aldrig et job eller en uddannelse. Ung mand fra Horsens var tæt på selv at havne i den situation - i dag går det langt bedre

For seks år siden var det der uddannelse, som alle talte om, en by i Rusland for Lau Sørensen fra Horsens.

Han var skoletræt og lå mest af alt hjemme på sofaen. Fremtiden var ikke noget, han skænkede mange tanker. 

Hvis Lau Sørensen ikke var blevet taget i nakken af hans daværende kommune Skanderborg, kunne han meget vel ligge der endnu - men det gør han langt fra.

I dag er Lau Sørensen en ung mand på 24 år, der drømmer om at blive souschef. Han er nu butiksassistent i byggemarkedskæden Jem & Fix, hvor han netop er ved at gennemføre et lederkursus, der kan lede ham på rette vej mod drømmen.

- Det der med, at der er en der tror på dig, indtil du finder det helt rigtige. Det er motiverende. Man skal ikke bare opgive,  fortæller Lau Sørensen om den hjælp han fik fra en sagsbehandler i kommunen, der fik ham op af sofaen.

I Skanderborg Kommune gør man en stor indsats for at sætte hurtigt ind og hjælpe unge, som ikke på eget initiativ kommer i gang med en uddannelse. Det er en indsats, som er nødvendig. 

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND mødte også Lau Sørensen i 2013, hvor han fortalte om sit nye job i Jem & Fix.

Antallet af unge, der aldrig får et job eller en uddannelse efter folkeskolen er steget med 50 procent de sidste ti år.

For Lau Sørensens vedkommende blev vendepunktet, da han kom i virksomhedpraktik i Jem & Fix i Horsens. Sammen med sagsbehandleren fik butikschefen snakket med Lau Sørensen om, hvilke udfordringer han havde for eksempel at møde til tiden om morgenen. 

- Da var han en ung mand, der ikke havde mange drømme for, hvad der skal ske i hverdage. Han var luddoven for nu at sige det, som vi driller Lau med. Han var lidt tung at have med at gøre, fortæller butikschef Keld Langdahl. 

VIDEO: Senior researcher Thomas Rund fra Region Midtjylland har lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt 9. klasseelever, som skal være med til at kortlægge unges trivsel og motivation, når det eksempelvis kommer til uddannelse. 

 

Hans Frost og Tom Kronbo - F.A.K bokseklub fylder 100 år

playLegendarisk bokseklub fylder 100 år – fejrer det ved at vække fortiden til live

Plejehjem

play Ældre Sagen: Her går Styrelsen for vidt

Flyvestation Karup

Aarhusianer dømt for at bestikke forsvarsansat

Retten i Randers

Rumænsk mand idømt fem års fængsel for hjemmerøveri mod ældre kvinde

Her krammer Anika og Marijana, som har hjulpet med at samle penge ind

Godt nyt om indsamlingen til Anika: De tæller millionerne

IMG_6271

playPatrick og Sarah lever af at spille musik i gågader