Låsby-Svendsen politianmeldt

Kræmmer mistænkt for million-svindel

Den østjyske kræmmer Jens Peter Svendsen, bedre kendt som Låsby-Svendsen, er blevet politianmeldt for svindel for flere millioner kroner af Kammeradvokaten. Det skriver bt.dk.

- Vi har politianmeldt Låsby-Svendsen for en række forhold. Vi har blandt andet politianmeldt ham for skyldnersvig og overtrædelse af bogføringsloven - det sidste er meget nemt, fordi han aldrig har ført et regnskab, fortæller kurator Boris Frederiksen til bt.dk og tilføjer skattesvig for et to-cifret millionbeløb til listen over anklager.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter overfor B.T. at have modtaget anmeldelserne af den berygtede handelsmand, der bl.a. er kendt for hestehandel og udlejning af faldefærdige huse til socialt udsatte og bordeldrift.

Det er langt fra første gang, at Låsby-Svendsen politianmeldes. De seneste anmeldelser kom allerede i efteråret, men af hensyn til politiets efterforskning kommer de først frem nu.

Svendsen har ifølge Kammeradvokaten bl.a. undladt at fortælle kuratoren om ejendomme og biler, som efter konkursen i juni 2009 skulle indgå i konkursboet.

Jens Peter Svendsen skal også have fortsat med at indkræve husleje fra boliger, som han har udlejet i landets randområder, selvom husene ikke længere var hans.

Dertil kommer, at han kort før konkursen overførte værdier for mellem fire og seks mio. kr. til nære familiemedlemmer.  Låsby-Svendsen ønsker ikke at kommentere politianmeldelserne.