Larsen køber møbelkæde

Ejer nu 80 pct. af Idemøbler og Ilva

Jysk-ejeren Lars Larsen fra Silkeborg har nu fået grønt lys af Konkurrencerådet til at købe boligindretnings-kæderne Idemøbler og Ilva.

Dermed gik den handel , som blev lavet i marts i år, officielt igennem i dag. Det betyder, at Jysk - med hovedsæde i Brabrand - nu er ny majoritetsaktionær og ejer 80 pct. af IDdesign fra Axcel, der driver Ilva og Idemøbler. De resterende 20 pct. beholder Axcel.

- Nu skal vi i arbejdstøjet og have kigget på selskaberne og få talt med leverandører, andre samarbejdspartnere og kunder - så vi kan finde endnu flere gode tilbud til kunderne, siger han i en pressemeddelelse.

Se: Dyne-Larsen drømmer stort

ID- Design har været hårdt ramt af finanskrisen, hvor salget er faldet markant, men Lars Larsen mener stadig, at han har lavet en god handel:

- Axcel har ejet og trimmet kæderne i en hård periode, hvor møbelmarkedet er faldet 25 pct. i det segment, som Idemøbler og Ilva befinder sig i. Det betyder, at selskaberne løbende har forbedret deres driftsindtjening, og jeg er sikker på, at vi sammen med selskabets dygtige ledelse skal få skabt en god forretning, siger han.