Larsen: Jeg vil slutte i AGF

Stort interview med den populære spiller

Mange fodboldspillere drømmer om at prøve sig af i udlandet. Den drøm har Søren Larsen udlevet i klubber som Schalke 04, Toulouse og Feyenoord, og efter flere problemfyldte år med skader og mangel på spilletid begyndte Superligaen igen at virke tillokkende.

Nu er han så tilbage i Danmarks bedste fodboldrække, som en af de spillere, der skal bombe AGF til succes.

- Jeg ville gerne tilbage til Superligaen. Det var det, jeg brændte for. Så det gjaldt om at finde den rigtige klub, og den føler jeg, jeg har fundet.

- I AGF kender de min historie, og de regner ikke med, at jeg lykkes fra første dag, men de har langsigtede planer med mig.

Du er opvokset i Køge, så hvorfor blev det ikke der ?

- Både AGF og HB Køge er oprykkere, men der er alligevel en verden til forskel. Jeg var ikke klar til at trappe så meget ned endnu. Jeg håber, jeg har fundet min klub nu, hvor jeg skal slutte det hele af.

Da du spillede i udlandet ville du hellere se Superliga fremfor Champions League på tv. Hvorfor?

- Jeg ser ikke så meget fodbold på tv, men for mig er det mere spændende at se, hvad der rører sig i den danske liga og følge spillere, man kender og har mødt. En ligegyldig Champions League-kamp kan ikke hidse mig så meget op.

Hvordan er det så at være tilbage i Superligaen?

- I den tid jeg har været væk, er der sket rigtig meget. Niveauet er steget, og jeg har fået et fint indtryk. Jeg har ikke spillet så meget endnu, og jeg glæder mig til at komme i gang for alvor.

- Fans'ene i AGF har også taget godt imod mig. Når man har haft problemer, er det rart, at folk står bag dig og gerne vil se, at du lykkes.
 
Hvad er dit personlige mål i denne sæson?

- Når man kommer til en ny klub, så bliver man målt og vejet med det samme, og sådan er gamet. Alle kender min historie, og jeg ved, at det kommer til at tage lidt tid, før jeg lykkes.

- Jo længere hen vi kommer i sæsonen, jo bedre tror jeg også, det kommer til at se ud for mig. Jeg håber, at jeg kan ramme målet i starten. Det vil være rigtig lækkert.

Har dine mange skader betydet, at du ikke har fået forløst dit potentiale?

- Det koster på din fysik at være skadet. Ikke kun konditionelt, men også når det kommer til koordination, hurtighed og andre ting. Hvis du mister noget på de punkter, bliver du en dårligere fodboldspiller. Men jeg har også været uheldig ikke at få spilletid, når jeg var skadesfri.

- Jeg har måske ikke fået forløst mit potentiale helt, men det tænker jeg ikke så meget over, for så bliver man bare ærgerlig og bitter. Jeg har gjort det bedste, jeg kunne, og så kan jeg ikke gøre mere. Nu handler det bare om at få det bedste ud af det, der er tilbage.

Brøndbys træner Henrik Jensen har kaldt dig og OB's Morten Skoubo for lottokuponer på grund af jeres skadeshistorik.

Hvad tænker du om det?

- Jeg synes, det virker mærkeligt og lidt uprofessionelt af min gamle træner. Han burde ikke kommentere på andre spillere end sine egne. Når jeg er blevet spurgt omkring et muligt skifte til Brøndby, så har jeg jo heller ikke kommenteret det, da det hverken bringer noget godt for mig eller Brøndby at kommentere den slags.

Der er blevet sagt meget om din efter sigende økonomisk gode kontrakt i Toulouse. Var det svært for dig at rykke den over og skifte til AGF?

  - Jeg vil ikke snakke om penge, for det kommer ikke andre ved. Det fyldte meget for mig at komme hjem til trygge rammer. Det var ikke det værd at blive i Toulouse, og så ville jeg bare gerne hjem.

Har Søren Larsen spillet på landsholdet for sidste gang, eller får vi ham at se i rødt og hvidt i fremtiden?

- Jeg er et sted i karrieren, hvor jeg ikke kan tillade mig at bruge tanker på det. Der er meget andet, der skal lykkes først. Så det er ikke noget, jeg bruger tid på, og det er befriende at have det på den måde, at jeg ikke skal stræbe efter det mere. Det er en bonus, hvis det kommer.

- Inden alt for længe håber jeg at blive fast mand i AGF og få lavet lidt mål, så det hele glider igen. Hvis det kører til foråret, og der er brug for mig, så er jeg klar.