Lars kører Nærbanens sidste tog – far kørte det første

Fredag er en vemodig dag for Lars Mielec, der har kørt Aarhus Nærbane i årtier

01:33

Aarhus Nærbane kører her til aften sidste tur.

Banen, der forbinder Aarhus med Grenaa og Odder, skal erstattes af Letbanen, og derfor er det slut med ruten, der har kørt i sin nuværende form siden 1979. 

Læs også Nu indtager Letbanen havnefronten

For Lars Mielec er det en vemodig dag. Han har kørt Letbanetoget i årtier, og han har et helt specielt bånd til banen. I 1979 var det nemlig hans far, der kørte den første tur med Aarhus Nærbane. Og nu kører sønnike altså den sidste.

- Som dreng er jeg blevet sendt ned med madpakke og varm kaffe flere gange, og da han så blev pensionist gjorde han og min mor gengæld. Så det er lidt vemodigt, at man ikke skal det mere, siger Lars Mielec. 

00:57

Få mere af historien her

Luk video

Han har altid været glad for at køre ruten, også selv om den af gode grunde ikke har ændret sig meget.

- Man kan tiderne i hovedet, og man ved lige nøjagtig, at hvis man holder der og der, så holder man fuldstændig rigtigt. Nogle vil kalde det rutinepræget, men jeg vil kalde det en form for hyggelig tryghed. Det har faktisk været rart, siger han. 

Læs også

Nu skal Lars Mielec i stedet køre andre strækninger for DSB rundt omkring i landet.

- Man er lidt ked af det, men vi må også se fremad og sige, at det er udviklingen. Vi må håbe, at Letbanen giver det tiltænkte boost. Når man får koblet de andre etaper på, tror jeg på, at det er noget, aarhusianerne nok skal tage til sig, siger Lars Mielec.

Ruten overtages af busser, mens der arbejdes på den nye letbane. 

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.