老人介護 betyder ældrepleje

Japansk besøg på plejecenter

En delegation fra Japan kommer på fredag til Plejecenter Tinghøj. De skal blive klogere på dansk ældrepleje.

Rehabilitering og en selvstændig hverdag. Det er nogle af de ting, som de ni japanske sundhedsmedarbejdere skal se på plejehjemmet i Favrskov.

Mødet med japanerne er en del af en udvekslingsordning, som Japan har med blandt andet Storbritannien, New Zealand og Sverige.

Gruppeleder på Plejecenter Tinghøj var i februar selv i Japan på udvekslingsbesøg.

- Under besøget oplevede jeg udfordringerne med en aldrende befolkningsgruppe sammenholdt med, at der kun fødes få børn. Og i den japanske kultur, hvor familien har varetaget plejen af de ældre, skal der nu tænkes nyt - det er også en udfordring, vi kender her, forklarer Katrine Beltoft Rasmussen i en pressemeddelelse.

Netop det voksende antal ældre i Japan giver anledning til at se det danske arbejde med ældres selvstændighed.

- I Favrskov Kommune arbejder vi meget med nærhed til de ældre og med den ældres individuelle behov. Vi vil gøre de ældre i stand til at bevare en selvstændig hverdag, og det har vi gode resultater med. Jeg er utrolig stolt over, at vores indsatser for de ældre er blevet bemærket ud over landets grænser. Vi vil glæde os til at fortælle om vores arbejde, og jeg er helt sikker på, at vores gæster vil gå herfra med erfaringer, de kan bruge, når de kommer hjem, fortæller borgmester Nils Borring (A) i samme meddelelse.

Det er 6. gang, at Danmark har besøg af japansk sundhedspersonale i udvekslingsordningen.