Langt bedre kræftbehandling

Regionshospitalet Randers får mulighed for at tilbyde en meget bedre behandling af to specifikke kræftsygdomme

Genrefoto.

Regionshospitalet Randers har fået tysk undervisning for at sikre, at overlevelsesraten hos patienter med kræft i det tværgående tarmstykke, som er den type kræft, behandlingen er tiltænkt.

- Vi skal have overlevelsesraten op, derfor er vi blevet undervist af en tysk professor, som anvender en operationsmetode, som har givet ham verdens højeste overlevelsesrater, siger overlæge Lars Maagaard Andersen fra Regionshospitalet Randers i en pressemeddelelse.

Se: Straks-påbud ophævet

Det er den tyske professor Werner Hohenberger, der har udviklet en behandlingsmetode, som Regionshospitalet Randers nu vil kopiere. Han har opnået en overlevelsesrate på 90 procent, mens den gennemsnitlige overlevelse i Danmark forbundet med kræft i det tværgående tarmstykke ligger på 60 procent, står der i pressemeddelelsen.

Regionshospitalet Randers forventer at skulle lave cirka 40 operationer om året, og tre kirurger er nu blevet uddannet til at kunne foretage en operation efter Werner Hohenbergers metode.

Det er overlæge Peter Nerstrøm og overlæge Thorbjørn Sommer fra Regionshospitalet Randers samt overlæge Ken Ljungman fra Aarhus Universitetshospital.