Langkær-rektor: Vi kan ikke leve med kritik

Sag om elevfordeling på Langkær Gymnasium skal alligevel ikke behandles ved Ligebehandlingsnævnet

02:40

Rektor på Langkær Gymnasium Yago Bundgaard er tilfreds med det forlig, der er indgået med Institut for Menneskerettigheder.

Onsdag morgen indløb meldingen om, at Langkær Gymnasium havde indgået forlig med Institut for Menneskerettigheder.

Fremover skal gymnasiet inddele eleverne efter karakterer og ikke efternavn. Derfor slipper Langkær Gymnasium for, at deres sag skal behandles ved Ligebehandlingsnævnet.

- I en sag som denne her har vi siddet omkring et bord og drøftet, og vi er kommet frem til, at vores positioner i virkeligheden ikke var så langt fra hinanden, som det kunne se ud til fra begyndelsen af. Så jeg er glad for, at vi har fundet det her forlig, fortæller rektor på Langkær Gymnasium Yago Bundgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den her skole kan ikke leve med at blive kritiseret og slet ikke for ikke at behandle vores elever godt.

Yago Bundgaard, rektor, Langkær Gymnasium

Langkær Gymnasium har fra flere sider modtaget en del kritik for deres metode til at inddele elever, og rektor erkender da også, at det har gjort indtryk.

- Den her skole kan ikke leve med at blive kritiseret og slet ikke for ikke at behandle vores elever godt. Det gjorde da indtryk på os, at vi blev det, og derfor har vi lyttet til, hvad det var for nogle kritikpunkter, at Institut for Menneskerettigheder havde, siger Yago Bundgaard.

På baggrund af debatten, som særligt rasede i efteråret, er der efterfølgende kommet nye regler, som de syv aarhusianske gymnasier følger, når de fordeler elever mellem sig. Disse nye regler, tror Yago Bundgaard, at der vil medvirke til, at der i fremtiden er mindre behov for at inddele elever internt på Langkær Gymnasium.

Læs også Gymnasium stopper med at lade efternavn afgøre klasseinddeling

Med forliget er der umiddelbart sat punktum i sagen, og rektor fastslår, at han er tilfreds med afgørelsen, selvom han ikke synes, at Langkær Gymnasiums inddeling af klasser har været til skade for eleverne.

- Jeg er glad for, at det er blevet slået fast, at vi ikke på noget tidspunkt har haft til hensigt at diskriminere nogen. Og jeg har også stadig svært ved at se, at der er nogen, som er blevet stillet dårlige ved den måde, vi lavede klasser på i de første fem måneder af det her skoleår, forklarer Yago Bundgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med rektor på Langkær Gymnasium Yago Bundgaard.