Gymnasium stopper med at lade efternavn afgøre klasseinddeling

Menneskeretsinstitut stiller sig tilfreds med, at Langkær Gymnasium ikke længere inddeler eleverne efter etnicitet

Vi har ikke haft til hensigt at diskriminere nogen, fastslår rektor Yago Bundgaard.

Langkær Gymnasium, der i efteråret kom i søgelyset, for at opdele eleverne i klasser ud fra etnicitet, slipper for en sag ved Ligebehandlingsnævnet.

Det var Institut for Menneskerettigheder, der havde rejst sagen. Men nu har parterne indgået forlig, oplyser instituttet.

Læs også Færre flygter fra Langkær: Gymnasium har succes med opdeling

Det indebærer, at Langkær Gymnasium ikke vil fordele eleverne efter deres efternavn. Fremover vil skolen inddele efter karakterer. 

- Vi har ikke haft til hensigt at diskriminere nogen, og vi mener heller ikke, der er nogen, der er blevet stillet dårligere, udtaler gymnasiets rektor, Yago Bundgaard, i en skriftlig kommentar.

Principel sag

- Men vi må på baggrund af klagen fra Institut for Menneskerettigheder notere os, at der er tale om diskrimination, og vi agter derfor ikke at gentage fremgangsmåden.

Rektoren forklarede tilbage i september, at de nye 1.g-klasser blev opdelt efter etnicitet for at holde på de etnisk danske elever, der er i mindretal på skolen.

Læs også På gaden i Aarhus: Hvornår er man egentlig dansker?

Institut for Menneskerettigheder kalder i sin pressemeddelelse sagen principel.

- Man må ikke lave klassedeling efter etnicitet, som det er sket på Langkær Gymnasium. Det er ulovlig diskrimination, uanset hvilken hensigt man har haft med den deling, man lavede, udtaler Maria Ventegodt Liisberg.

Hun er ligebehandlingschef på instituttet.

01:40

VIDEO: Omkring 40 elever fra Langkær Gymnasium skal fordeles ud på andre gymnasier i Aarhus. Se mere om hvorfor her. 

Luk video