Langkær-elever erkender udfordringer med elevfordeling

Eleverne på Langkær Gymnasium erkender, at der er udfordringer forbundet med fordelingen af eleverne

02:44

Langkær Gymnasium i Aarhus er i dag løbet med overskrifterne landet over, fordi rektor har besluttet at inddele klasserne efter etnicitet. Således vil der komme flere klasser, hvor alle elever har en anden etnisk oprindelse end dansk.

Det giver blandede følelser hos de elever, TV 2 | ØSTJYLLAND talte med i dag. 

Læs også

- Jeg synes, det er træls vi skal stå i den her situation, men at det er den bedste løsning, vi kan tage lige nu. Hvis ikke vi tager den her løsning ender vi i noget, der kunne være endnu værre, nemlig at Langkær Gymnasium bliver et gymnasium kun for folk med anden etnisk baggrund end dansk, siger Natasha Lang Nielsen, medlem af elevrådsbestyrelsen på Langkær Gymnasium.

- Når jeg siger det, mener jeg selvfølgelig ikke, at det er skidt, at der går folk med anden etnisk baggrund end dansk, men det kan gøre, at integrationen slår fejl, siger hun. 

Læs også Langkær Gymnasium indfører nu rene indvandrerklasser

Den bekymring deler Fakhri Hammad, der også er medlem af elevrådsbestyrelsen på skolen.

Han siger, at han ikke har nogen stærk holdning til, om opdelingen er en god idé eller ej, men påpeger at det for ham er vigtigt, at skolen ikke bliver hundrede procent tosproget.

- Jeg hader at dele os op, for vi er alle sammen danskere, føler jeg, men hvis vi havde hundrede procent tosprogede, ville vi kun associere os med hinanden, og det er jo på grænsen til at starte et parallelsamfund, og det vil vi jo lige præcis undgå, siger han.

Natasha Lang Nielsen er etnisk dansk som en af få i sin klasse, og hun kan godt se enkelte udfordringer i sin hverdag.

- Jeg synes, det er en dejlig og mangfoldig skole. Men jeg går selv i en klasse med tre etnisk danskere, og nogle gange kan det da være en udfordring i forhold til sociale arrangementer. Jeg gad godt, der var lidt flere, i gåseøjne, ligesom mig, så vi kunne lave lidt flere sociale arrangementer, siger hun.

Se mere øverst i artiklen.