Lange sigter mod tredje pokalfinale

AGF's angriber Jesper Lange har vundet og tabt en pokalfinale. Nu er han to semifinaleopgør mod AaB fra at stå i en tredje finale

Foto: Ole Nielsen

Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

1 af 3

I morgen, onsdag, dribler AGF's spillerbus til Nordjylland, hvor det første af to semifinaleopgør mod AaB venter på NordjyskE Arena, og det gælder om at sikre et godt udgangspunkt før returopgøret om godt en uges tid.

Jesper Lange er en af de mere rutinerede AGF'ere, når det handler om pokalfinaler, og han vil gøre meget for at kunne skrive endnu en pokaltriumf på sit CV.

- Det vil betyde rigtig meget for alle, der har interesse i AGF og for hele byen, hvis vi skal spille med om et trofæ. Det har vi hungret efter i Aarhus i lang tid, og det vil stå som en af de største ting for mange af os spillere, hvis vi bare kan komme i finalen. Der er ikke så mange, der får lov til at spille om trofæer, men hvis vi gør det rigtige over fire halvlege mod AaB, så kan det blive os, siger Jesper Lange til tv2oj.dk.

Indtil videre har han spillet to pokalfinaler for Esbjerg fB, hvor han har tilbragt størstedelen af sin seniorkarriere, og den første sluttede med et nederlag til Brøndby IF.

AaB-træner griner af Riddersholm før pokal-brag

- Jeg har en tabt og en vundet pokalfinale med Esbjerg. Det fede ved den første var, at jeg scorede på hovedstød i overtiden mod FCK, da vi kvalificerede os til finalen. Desværre startede jeg ikke inde i finalen mod Brøndby, men jeg kom ind og lagde op til et enkelt eller to mål i 3-2 nederlaget, fortæller Jesper Lange.

I 2013 stod Jesper Lange i sin foreløbig anden pokalfinale, og denne gang stod Esbjerg fB over for Randers FC i Parken. Det blev til en vestjysk 1-0 triumf, men det var ikke med Jesper Lange i aktion, for han vred om på anklen dagen før den store finale.

- Jeg meldte mig i første omgang klar til kamp og bed smerten i mig, da jeg blev testet ved at løbe i ottetaller. Da jeg var blevet meldt klar af vores fysiske træner, kunne jeg mærke, at jeg havde ødelagt anklen endnu mere ved at træne, så jeg måtte med tårer i øjnene sige til Jess Thorup, at jeg ikke kunne spille, lyder det fra Jesper Lange.

Riddersholm: Pokalfinale ville være et mirakel

Den arbejdsomme AGF-angriber kan måske snart begynde at drømme om endnu en pokalfinale, men der venter en svær hurdle i det nordjyske allerede i morgen, for AaB har også ambitioner om at indtage rollen som det ene hold i Parken, når finalen fløjes i gang.

- AaB er et af de bedst spillende hold, hvis de får pladsen til det, og det er et af de bedste omstillingshold i Danmark. De har en keeper, der sætter spillet hurtigt i gang, og det er deres bolddrenge også opdraget til. Hvis man som modstander ikke er fuldstændig klar ved deres standardsituationer, så kan det gå galt, for de er meget afklarede i forhold til, hvad de skal. Det bliver en spændende kamp, og jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra Jesper Lange.

Morgendagens semifinaleopgør er blot det første af to, så intet er afgjort, når slutfløjtet lyder i Aalborg.

AGF hentede point dybt inde i overtid

- I morgen spiller vi kun to halvlege ud af de fire, som afgør, om vi skal spille pokalfinale. Vi skal spille, som vi gjorde mod AaB sidste gang i Superligaen, hvor vi lykkedes med at forstyrre dem i den måde, de vil spille på ved at spille, som vi gerne vil. Det vil sige med aggressivitet, forudseenhed, og vi skal hænge godt sammen som hold, fortæller Jesper Lange.

Han fik et ordentligt skud selvtillid med udligningen til 2-2 i overtiden mod SønderjyskE i lørdags, og han kan blive et giftigt bekendtskab for AaB-defensiven.

- Det var da en fed fornemmelse for mig at score til 2-2 mod SønderjyskE, og jeg har en masse at bidrage med. Jeg håber, det allerede er fra i morgen, fortæller Jesper Lange.

AGF's trup mod AaB

1. Steffen Rasmussen
2. Dino Mikanovic
3. Niklas Backman
4. Daniel A. Pedersen
5. Alexander Juel Andersen
6. Daniel Christensen
7. Stephan Petersen
8. Aleksandar Cavric
9. Danny Olsen
10. Kim Aabech
11. Jesper Lange
13. Morten 'Duncan' Rasmussen
14. Jens Stage
15. Emil Nielsen
16. Jens Jønsson
18. Josip Elez
20. Elmar Bjarnason
21. Mate Vatsadze
23. Lukas Fernandes
25. Adrián López
28. Dzhamaldin Khodzhaniiazov