Lang kø til grillet hest: - Den er virkelig saftig
Lørdag blev der delt helt særlige smagsprøver ud i Kasted Mose. Det var nemlig hest, som var på menuen
- Den er virkelig saftig og smager faktisk rigtig godt.
Sådan lød bedømmelsen af hesteburgeren fra Lisbeth Preuss lørdag i Kasted Mose nord for Aarhus. Hun var nemlig en blandt mange, der havde taget imod tilbuddet om at høre mere om naturprojekterne i området, samtidig med hun blev budt på hestekød.
I naturområdet har man nemlig udsat vilde heste og vandbøfler for at få naturen til at vende tilbage sin oprindelige vilde tilstand. Men det med også at spise de vilde dyr, det kræver nok lidt tilvænning.
- Det der med at spise hest er noget, folk lige skal vænne sig til, fortalte biolog og naturformidler hos Naturhistorisk Museum i Aarhus, Lars Brøndum.
- Nogle steder er det dog helt oplagt at de dyr, vi bruger til naturpleje, også kan spises efterfølgende, fortsatte han.
Lørdag var der så faktisk også kø til grillen med hestebøfferne på.
- Det er lidt spændende at prøve noget nyt og smage hest, sagde Lisberh Preuss.
Læs også
Det var foreningen Smag på Aarhus, der stod bag arrangementet.
Geding-Kasted Mose er et 30 hektar stort område i toppen af Egå tunneldal. Området er et af Aarhus Kommunes ni grønne udflugtssteder.
Smag på Aarhus
Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.
- Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus.
- Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag.
- Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige
spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.
Kilde: Aarhus Kommune