Lånebetjente udløser millionregning

Dansk politi bruger 350.000 kroner ekstra hver måned på, at betjente fra blandt andet Århus hjælper til længere mod syd.

Ekstra tillæg for udearbejde, kilometerpenge og udgifter til overnatning gør udstationeringen til en dyr fornøjelse. Ifølge planen skal betjentene være udstationeret fra maj til november, hvilket betyder en ekstraudgift på i alt over to millioner kroner, skriver JydskeVestkysten.

I forvejen kæmper politiet med et underskud i omegnen af en halv milliard kroner på grund af dårlig økonomistyring.

Problemet opstod i forbindelse med politireformen. Sydøstjyllands Politi skulle have 90 betjente ekstra for at kunne leve op til reformens målsætning, hvilket ikke kunne lade sig gøre på den korte tid. Derfor placerede Rigspolitiet 50 politielever i kredsen.

Men de er nu taget tilbage på skolebænken, så for at kompensere har Rigspolitiet beordret 25 lånebetjente fra Nordjylland, Østjylland og Vestjylland til at give en hånd med i byer som Kolding, Billund og Horsens.

Ti af betjentene - dem fra Nordjylland - er på politiets regning indkvarteret i lejligheder i Kolding Byferie, mens de resterende hver dag kører de over 100 kilometer hjem til eksempelvis Holstebro og Århus til statens takst, 3,56 kroner pr. kilometer.

Regningen hænger foreløbig på Sydøstjyllands Politikreds, som ud over de løse omkostninger også skal betale betjentenes faste løn på omkring 875.000 kroner hver måned. Og det kan mærkes, fastslår kommunikationsrådgiver Ulla Kaspersen, Sydøstjyllands Politi.

- Det et jo ikke peanuts, så det er indlysende, at vi bliver nødt til at spare andre steder. Vores råderum bliver klart indskrænket, så vi kan ikke bare gå ud og for eksempel hyre ekstra kontorpersonale, selv om vi kunne have lyst til det.