Landsretten frikender tre mænd for drabsforsøg i Aarhus

Sidste år blev tre mænd idømt syv års fængsel for drabsforsøg. Torsdag har Vestre Landsret frifundet dem alle

Skyderiet fandt sted mellem boligblokkene på Janesvej i Brabrand. Foto: Google Maps

Vestre Landsret frifinder tre mænd i en sag om et skyderi mellem boligblokkene i Brabrand i det vestlige Aarhus. Det oplyser advokat Mette Grith Stage, der er forsvarer for en af de tiltalte i sagen.

I juni 2016 blev mændene fundet skyldige i drabsforsøg ved Retten i Aarhus og blev i den forbindelse hver idømt syv års fængsel. 

Læs også Tre anholdt for drabsforsøg

Men landsretten finder det ikke bevist, at det var mændene, der affyrede skud, da en ung mand blev ramt i underbenet i sommeren 2015.

- Jeg er lykkelig på min klients vegne, siger Mette Grith Stage.

- Særligt som forsvarer er jeg glad for, at landsretten tager ordene om, at enhver rimelig tvivl skal komme den tiltalte til gode, alvorligt.

Læs også 23-årig mand ramt af skud

Der er tale om en 34-årig, en 30-årig og en 27-årig mand, der er blevet løsladt. 

Mette Grith Stages klient har været varetægtsfængslet i halvandet år. Hun vil nu søge erstatning, for den tid som han har været fængslet.

- Det har været hårdt for ham at være varetægtsfængslet i så lang tid. Han er enlig far til en datter, som han har været væk fra i halvandet år, siger forsvarsadvokaten.

Da sagen blev behandlet ved Retten i Aarhus sidste år forlød det, at de tiltalte havde ligget på lur iført masker, inden de skød mod offeret.

Men i begrundelsen for Vestre Landsrets afgørelse står der, at der ikke foreligger nogen tekniske beviser for, at de tiltalte faktisk stod bag overfaldet.

- Der er således hverken på gerningsstedet eller ved ransagning hos de tiltalte fundet spor i form af våben eller maskering med videre, som kunne knytte de tiltalte til gerningen, står der blandt andet i dommen.

Det var en dengang 23-årig mand, der blev skudt igennem akillesscenen foran en opgang på Janesvej i Gellerup.