Landsholdet vandt i Randers

Camilla Dalby var flyvende, da Danmarks håndboldkvinder besejrede Polen

De danske håndboldkvinder bookede søndag en plads ved VM, da Polen blev besejret med 24-19 i ElroArena i Randers.

Danmark er dermed klar til VM-slutrunden i Brasilien i overbevisende stil, da træner Jan Pytlicks mandskab i sidste uge vandt den første kamp i Polen med 23-16.

Randers HK-spilleren Camilla Dalby markerede sig med seks scoringer - fem af dem efter pausen. Sammen med målmand Lene Rantala var Dalby med til at ændre stemningen i Randers fra det dystre til klap og jubel.

Begyndte ellers skidt
Det begyndte nemlig skidt for danskerne, der ikke lignede en VM-deltager i de første 30 minutter af kampen mod Polen.

De fleste chancer blev ødslet væk, og især Dalby gav anledning til panderynker med masser af brændte chancer. Den manglende skarphed var hovedårsagen til, at Danmark måtte gå til pause bagud 9-11.

Straks fra anden halvlegs start var alt dog ændret. Det var som om, at alvoren var gået op for Jan Pytlicks mandskab.

Pludselig spillede holdet med selvtillid over hele linjen, og holdet var ikke længere så afhængig af Mette Melgaards scoringer fra stregen.

Nu blev der scoret fra alle positioner. Dalby og Trine Troelsen lyste op, og det samme må siges om veteranmålmanden Lene Rantala, der hjulpet af bedre opdækning fik taget godt fra mellem stængerne.

Holdet skal toptunes
Kampen demonstrerede Danmark, når de er bedst, og når de er værst.

De kommende måneder skal træner Jan Pytlick nu bruge på at toptune mandskabet til at levere et godt resultat i Brasilien til december.

Med en god præstation ved VM kan Danmark også bringe sig i spil til næste års OL i London.