Landsbypris åbner ikke alle døre

Nørager blev i 2013 kåret som Årets Landsby, men udvikling i byen kræver stadig benhårdt arbejde

02:28

1 af 2

Der er glæde i Feldballe, efter det er kommet frem, at byen får titlen som Årets Landsby. En hæder der for tre år siden tilfaldt Nørager på det nordlige Djursland. Her advarer ildsjælene mod, at Feldballe efter titlen hviler på laurbærrene.

- Vi får da et skulderklap, men kunne godt ønske os mere hjælp fra Norddjurs Kommune, lyder det fra formanden for multihallen, Gert Johnsen.

Han fortæller, at der stadig skal kæmpes og arbejdes hårdt for fremgang i byen.

- Lige nu gør vi klar til sammenbygningen af klubhuset og multihallen. Det har vi ønsket, siden vi fik hallen, men først fået penge til det nu, forklarer Gert Johnsen.

Han kan altså afsløre, at hverken kommune eller banker ser mere velvilligt på landsbyprojekter, selvom man er kåret som regionens bedste. Heller ikke byggegrunde er der mange af i Nørager.

Stolthed i Feldballe: Ildsjæle og sammenhold fører til landsbypris

Må sende folk hjem igen

- Der er kun den her udstykning, jeg står ved, og der er kun to grunde tilbage, fortæller murer Thomas Rasmussen.

Så Nørager er stadig meget afhængige af arbejdsomme ildsjæle, og dem er der heldigvis stadig mange af.

- Gert skrev på Facebook, at vi skulle i gang med sammenbygningen, og så dukker folk bare op. Så må vi jo sende nogen hjem igen, når vi bliver for mange, fortæller formanden for Nørager BK, Klaus Johnsen.

Så det er langt fra her, at det kniber i landsbyen. Også befolkningsvæksten er positiv. I 2013 boede der 286 borgere i byen, og året efter rundede man 400. I år er der så mindst 12 nye på vej, så med eller uden landsbypris er Nørager en by i fremdrift.

Du kan se et indslag fra Nørager øverst på siden. Her kommer de lokale kræfter også med et godt råd til de nykårede vindere af landsbyprisen.Tag en tur igennem Nørager nedenfor: