Landsbyer får gratis hjælp

Skal være med til at redde liv i byerne

01:57

1 af 2

21 byer i Favrskov Kommune fik i går overrakt et gavekort på en hjertestarter.

Det er foreningen "Kunsten at redde liv", som stod bag overrækkelsen.

Pengene til hjertestarterne har foreningen samlet ind gennem lokale virksomheder. I alt 250 virksomheder har støttet projektet med et samlet beløb på 400.000 kroner.

Hjertestarterne vækker glæde hos borgerne i de 21 byer.

- Jeg synes, det er knaldgodt. Vi har snakket om i lang tid, at vi gerne vil have en hjertestarter, men det er lige det med at finde ud af, hvor kan man få den fra, hvem kan sponsorere os. Så det her er bare en gave, at der er nogen, der har gjort det for en, siger Laila Mortensen, formand for borgerforeningen i Vitten, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Favrskov Kommunes borgmester var tilstede ved overrækkelsen. Han glædede sig over de mange hjertestartere og vil nu arbejde for, at kommunens egne hjertestartere bliver mere tilgængelige.

- Det er mærkeligt at få sådan en gave, man er så glad for og som man aldrig håber, man får brug for, siger borgmester Niels Borring (S) fra Favrskov Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De 21 byer regner med at gavekortene på hjertestartere er vekslet til rigtige hjertestartere inden for to uger

Foreningen "Kunsten at redde liv" er allerede gået i gang med at samle ind til 50 nye hjertestartere, som skal fordeles rundt til byer på Djursland.

Se selve overrækkelsen af gavekort i videoen øverst i artiklen.