Landsby mangler byggegrunde

Desperat for at få kommunen til at udstede byggegrunde

01:21

1 af 2

Den lille landsby Nørager, der ligger på Djursland, er i så stor udvikling, at man nu mangler kommunale byggegrunde og erhvervsjord i området.

Landsbyens beboerforening har lige for nylig været til møde i Norddjurs Kommune i forbindelse med udfordringerne med de manglende byggegrunde og forlagt status, men indtil videre er der ikke igangsat noget kommunalt.

Dialogen med kommunen om manglende byggegrunde startede for mere end to år siden.

- Det undrer os meget, at der ikke er sket noget især med den aktuelle dagsorden om at bo på landet, nu stoppes kommunalt. Det er ærgeligt, når man nu går og tror, at der sker noget. Hvorfor kommunen ikke gået videre kan jeg ikke vide noget om, men det undrer mig meget. Jeg vil ikke slå nogen fra kommunen i hovedet, men jeg vil rigtig gerne starte en dialog, siger Gert Johnsen på vegne af Nørager Beboerforening til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommunalbestyrelsens medlemmer blev allerede i slutningen af 2014 orienteret via mail om Nøragers ønske om hjælp til kommunale byggegrunde og erhvervsjord.

I løbet af det sidste år er der blevet solgt fem byggegrunde til parcelhuse. Landsbyen har nu blot to grunde tilbage at sælge.

Gert Johnsen kender personligt til flere ældre par, der har udvist interesse for at ville flytte til Nørager, hvis bare der var den rigtige byggegrund. Nørager Beboerforening har gjort Norddjurs Kommune opmærksom på, at det kunne være en mulighed at skabe mellem otte og ti byggegrunde på Munkehusevej.

- Vi kan selvfølgelig ikke love, at de bliver solgt alle sammen, men med sådan et antal grunde er vi også fremtidssikret, og det er jo heller ikke en dårlig ting, siger Gert Johnsen.

Nørager blev kåret som Årets Landsby i 2013.

I videoen ovenfor fortæller ejendomsmægler Jacob Stensgaard om, hvorfor det er blevet så populært at købe grund i Nørager.