Landingsbane udsat for hærværk: Modelfly må blive på jorden

Lørdag aften blev Aarhus Modelflyve Clubs landingsbane i det nordlige Aarhus udsat for hærværk

Ronni Juul Jørgensen (på billedet) og de andre medlemmer i Aarhus Modelflyve Club kan ikke bruge banen på grund af hærværk Foto: Ronni Juul Jørgensen

Foto: Ronni Juul Jørgensen

Foto: Ronni Juul Jørgensen

1 af 3

Det er ikke mange modelfly, der letter fra banen i det nordlige Aarhus i dag, søndag.

Aarhus Modelflyve Club har nemlig været udsat for hærværk lørdag aften, hvor nogen er kørt ind på landingsbanen og har gjort den ubrugelig for modelflyentusiasterne.

- Jeg bliver ringet op i går aftes klokken 18.25 af vores nabo. Han siger, at der kører nogen rundt på vores landingsbane, siger Ronni Juul Jørgensen, der er pladsformand i Aarhus Modelflyve Club.

Dæksporene har ødelagt landingsbanen. Det gør det umuligt at bruge banen til at flyve med modelfly Foto: Ronni Juul Jørgensen

Landingsbanen er dækket med spor efter bildæk. Det har gjort landingsbanen meget ujævn, og det er et stort problem for modelflyveklubben, der skal bruge en jævn overflade til at lette og lande med deres fly.

- Det er irriterende, for vi kan ikke lette i dag. Normalt er landingsbanen som en golfbane, men i dag er den helt pløjet op, siger Ronni Juul Jørgensen. 

Læs også CNN udråber Aarhus til et af årets bedste rejsemål

Episoden er ikke et enkeltstående tilfælde for klubben, som flere gange har måtte sande, at deres bane er blevet brugt til andre formål end at lette og lande med modelfly.

- Det er desværre ikke første gang, det er sket. Efter der er blevet sat bum op ved boldbanerne ved siden af, så har vi haft flere episoder, siger Ronni Juul Jørgensen. 

Efter der er kommet bum op ved boldbanerne, der er nabo til Landingsbanen, er folk begyndt at køre ind på Aarhus Modelflyve Clubs bane Foto: Google Maps

Landingsbanen ligger ved Lystrupvej 194. Da der ikke har været nogen overvågning ved pladsen har politiet svært ved at gøre noget ved sagen.

Ronni Juul Jørgensen håber derfor, at folk, som måske har set nogen, der kunne have kørt race på landingsbanen, vil henvende sig til Aarhus Modelflyve Club.